Op zoek?

Wil je meer weten over God en het christelijk geloof? De wijkgemeente Mattheus biedt verschillende mogelijkheden aan om te helpen bij je zoektocht.

Welkom in onze kerkdiensten

Bezoek eens een dienst van onze wijkgemeente. Iedere zondag komen we samen. Er is een ochtenddienst en een middag- of avonddienst. Op de homepage vind je in de agenda waar en wanneer de diensten worden gehouden. Meer informatie over de diensten is te vinden onder Rondom de eredienst.

Welkom bij de Zoekdiensten: tijd voor God

Mensen die op zoek zijn naar zingeving -misschien wel naar God- en geen aansluiting vinden bij een traditionele kerkdienst, kunnen voortaan op de eerste zondag van de maand aan het begin van de middag in de Nieuwe Kerk een korte samenkomst bijwonen. Kenmerkend aan deze dienst is het open karakter en de ruimte voor stilte, muziek en bezinning.

De diensten dragen het motto “Tijd voor God” en zijn vanwege hun open en verkennende karakter te typeren als zoekdiensten. De samenkomsten beginnen om 13.00 uur. Vanaf 12.30 is de Nieuwe Kerk open en wordt een eenvoudige broodmaaltijd geserveerd.


Welkom op woensdag- of zaterdagochtend

Twee ochtenden per week wordt het gebouw Marcuskerk opengesteld voor buurtbewoners. Alle bewoners uit de buurt zijn welkom; ook passanten kunnen binnenlopen voor een praatje of een kop koffie. Elke woensdagochtend is er een inloopochtend met lunch, van 11.30 uur tot 13.00 uur en elke zaterdagochtend van 10:30 – 12:30 uur. Meer informatie kun je vinden op: Open ochtenden kerk.


Bezoek de website vragenovergeloven.nl

Op de website http://vragenovergeloven.nl/ staat informatie over wat en waarom christenen geloven.


Volg een cursus over christelijk geloof

Wil je meer weten over het christelijk geloof dan kunt u zich opgeven voor een Alpha cursus bij Rene Strengholt: strengholt@caiway.nl . Meer informatie over de cursus is te vinden op http://www.alpha-cursus.nl/.


Volg een online cursus

Via de website www.waaromjezus.nl kun je een online cursus volgen over het christelijk geloof. Vier weken lang bestudeer je het cursusmateriaal en stel je vragen aan een persoonlijke e-coach.


Persoonlijk gesprek

Ben je op zoek en wil je graag jouw vragen in een persoonlijk gesprek stellen?

Neem dan contact op met onze wijkpredikant (zie Contact).