Overleven en tot zegen

Op 4 oktober 2011 heeft een wijkavond plaats gevonden in het kader van het jaarthema "Stad op een berg". Onderwerp van de avond was hoe we (missionaire) gemeente kunnen zijn in de huidige cultuur en in onze stad. ds. W. Dekker, hoofd vorming en educatie bij de IZB, heeft een inleiding verzorgd over dit thema onder de titel "Overleven en tot een zegen zijn". De schets van de lezing is te vinden onderaan deze pagina.

Drs W. Dekker is verbonden aan de IZB en schreef onlangs het boek "Missionair of marginaal". In het boek gaat het om een dieper peilen van de vraag: hoe zullen wij in de een twintigste eeuw het volhouden als kerk en als gelovige in de dubbele positie van marginaal en missionair zijn? Specifieker luidt de vraag ook: hoe zullen we dit als protestantse christenen volhouden? Biedt het protestantisme voldoende geestelijke bagage voor onze nieuwe tijd?

Na de gemeenteavond zal in de gemeente een studiekring over het boek worden gestart. Ons gemeentelid Karel J. van der Lelij schreef overigens onlangs een recensie over het boek en legt daarbij ook de link naar ons jaarthema.  
Ċ
Beheerder Website,
5 okt. 2011 09:50