Jaarthema‎ > ‎

Jaarthema 2017-2018


We sluiten als gemeente weer aan bij het jaarthema van de HGJB. Voor het seizoen 2017-2018 is dat ‘Open je ogen voor…..’.

Het thema komt tijdens 3 gemeenteavonden aan de orde.

Open je ogen… voor de wereld om je heen (29 september 2017)

Deze avond willen we stil staan bij de missionaire diaconale en zendingsroeping als gemeente, maar ook voor iedereen persoonlijk. Het is een avond die georganiseerd wordt door de diaconie samen met de ZWO commissie. Het doel is om de gemeente bewust te maken van problematiek dichtbij en ver weg. Tegelijk willen we praktische mogelijkheden bieden om hier mee aan de slag te gaan.

We beginnen om 18.00 uur met een ‘diaconale’ maaltijd

Open je ogen… voor de gelovige ander (9 maart 2018)

Op deze avond willen we als gemeenteleden, jong en oud, met elkaar in gesprek gaan over wat het betekent dat je elkaar als gelovigen ontmoet in de gemeente. Wat zie je als je naar hen kijkt? Wie is God voor hen? Hoe geloven zij? Waarin zie je overeenkomsten en waarin verschillen?

We beginnen weer met een maaltijd. De avond wordt georganiseerd met de jeugdverenigingen.

 

Open je ogen… voor God (17 april 2018)

Het begint allemaal bij God. Hij heeft als eerste Zijn ogen voor ons geopend. Hoe reageer je daarop? Doe jij dan vervolgens je ogen open voor Hem? En hoe doe je dat dan? Als je je ogen opent voor God, wat zie je dan? Wie is Hij voor jou, hoe kijk je naar Hem? Zie je ook nieuwe dingen, durf je op een nieuwe manier naar God te kijken? Wat doet dat met jou?

 

Materiaal voor Bijbelkringen 2017-2018

In de morgendiensten zal er de komende maanden uit de brief van Jakobus gepreekt worden. De Bijbelkringen kunnen hier bij aansluiten. Materiaal voor de Bijbelkringen is beschikbaar.

 Voor meer informatie over het jaarthema of het bijbelkringwerk. Mail naar: r.vanwoerdensolcon.nl .

Ċ
Agenda Website,
18 sep. 2017 05:08