Jaarthema‎ > ‎

Jaarthema 2014-2015

In het winterseizoen 2014-2015 staan we als gemeente stil bij het jaarthema van de HGJB "Meer dan genoeg".
De HGJB schrijft daarover:

Het nieuwe HGJB-jaarthema voor het seizoen 2014/2015 is: ‘Meer dan genoeg – geloven in afhankelijkheid’. Veel jongeren - en ouderen - hebben het idee dat het leven een project is dat je zelf moet organiseren. Ze rennen en draven om een beetje gelukkig te worden. Ook als christen laten we ons daar vaak in meenemen. We denken zelfs dat we ons christelijk leven moeten regelen. Maar uiteindelijk kunnen we van ons regelen en rennen teleurgesteld of uitgeput raken.
 
Wie met God leeft, mag Hem leren kennen als een bron die overstroomt van goedheid. We mogen ons aan Hem toevertrouwen en hoeven dus niet krampachtig op eigen rekening te leven. Zelfs als we met moeilijkheden of gebreken te maken krijgen, komen we met God nooit tekort.
 
Centraal in dit jaarthema staat daarom de vraag: leef je in afhankelijkheid van God, ben je verbonden met Hem als bron van leven? In de opening van het startweekend staan we stil bij Exodus 16 waar het volk Israël ontdekt op welke manier God genoeg geeft om van te leven. Het basiskatern en de andere materialen voor de gemeente zijn te downloaden op www.hgjb.nl.