Evangelisatie‎ > ‎

Lichtjesavond

Beleef Lichtjesavond in de Oude en Nieuwe Kerk

Lichtjesavond op dinsdag 11 december is misschien wel het grootste evenement van Delft. Heel de binnenstad is op de been. De Protestantse Gemeente Delft grijpt deze sfeervolle gelegenheid aan om mensen (meer) bewust te maken van de inhoud van het kerstfeest: de geboorte van Jezus en de betekenis daarvan voor de wereld. In de beide ‘stadskerken’ (Oude Kerk en Nieuwe Kerk) wordt hiervoor die avond een heel programma opgetuigd met als thema ‘Let there be light!’


Nieuwe Kerk

In de Nieuwe Kerk treedt drie keer het gospelkoor Charis Music op met de bekende Zandtovenaar. Samen brengen ze het Kerstverhaal tot leven in muziek en beeld. Charis Music is een landelijk koor o.l.v. Chiel Naber dat de afgelopen twee jaar met Lichtjesavond heeft opgetreden in de Oude Kerk (www.charismusic.nl). De Zandtovenaar, Gert van der Vijver, is op televisie bekend geworden met zijn onnavolgbare zandtekeningen op een lichtplaat en heeft met veel bekende artiesten opgetreden. Charis Music en de Zandtovenaar geven met Lichtjesavond drie keer dezelfde uitvoering, van 19.30 tot 20.00 u, van 20.30 tot 21.00 u en van 21.30 tot 22.00 u. Een kwartier voor de optredens gaat de deur open. Tijdens de optredens zullen de deuren om veiligheidsredenen gesloten worden. Dus wees er op tijd bij. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

 

Oude Kerk

De Oude Kerk gaat om 18.30 u open en ook het muzikale programma gaat dan van start met een optreden van Peter Verhoeks op het orgel en Anouk de Wit op saxofoon. Samen zullen ze bekende kerstliederen op een verfrissende manier ten gehore brengen. Om 19.15 u start het podiumprogramma met het grote kinderkoor Wonderwijs uit Maassluis o.l.v. Corinda van den Bos en Marielle Romeo. Met meer dan 40 kinderen zullen ze hun kerstrepertoire zingen. Van 20.00  tot 20.45 u is er een swingend kerstoptreden van het blackgospelkoor Miracles uit Den Haag o.l.v. Chesron Ledes. Het podiumprogramma wordt van 21.00 – 21.45 u afgesloten door Vocalgroup Change! uit Ridderkerk. De vijf-koppige zanggroep zal in close harmony verrassende kerstliederen uitvoeren.

In de wandelgangen van de kerk is er ook van alles te doen. Er staan verschillende stands, o.a. van de organisatie Open Doors waar je een kerststukje of een mooie kaart kunt kopen voor het goede doel. Kinderen kunnen aan de knutseltafel creatief aan de gang. In de koffiehoek wordt koffie, thee, chocolademelk en limonade geschonken. Ga in gesprek met een van de drie wijzen of hang een wens of gebed op in een gebedsster of aan een wensdoek. Ontsteek een (led-)kaarsje om aan iemand te denken. De kerk sluit om 22.00 uur.

 

Programma Nieuwe Kerk

 

Charis Music met De Zandtovenaar, Gert van de Vijver

19.30 - 20.00

20.30 - 21.00

21.30 - 22.00

De deur gaat kwartier van te voren open, tijdens het programma gaat de deur dicht

 

Programma Oude Kerk:

Kerk open van 18.30 – 22.00 u

 

18.30 - 19.15 Orgel en saxofoon –  bekende kerstliederen op een verfrissende manier gebracht

19.15 - 19.45 Kinderkoor Wonderwijs  - kerstliederen gezongen door ruim 40 kinderen

20.00 - 20.45 Blackgospelkoor Miracles – een swingend kerstrepertoire

21.00 - 21.45 Vocalgroup Change!- verrassende kerstliederen gezongen in close harmony